fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcastPsychologie & Evolutie

#320 Stress & Burn-Out Specialist: Stop Met Alles Najagen (De Waarheid Over Geluk) Albert Sonnevelt

By 29 juni 2024No Comments
Podcast Stress & Burn-out Specialist Stop Met Alles Najagen (De Waarheid Over Geluk) Albert Sonnevelt

Stress & Burn-out Specialist: Stop Met Alles Najagen (De Waarheid Over Geluk) Albert Sonnevelt

Albert Sonneveld, een ervaren psycholoog, stress- en burn-out specialist en oprichter van Sonneveld Opleidingen, deelt zijn reis naar zelfontdekking en innerlijke vrijheid. Hij vertelt hoe hij, na jaren van het dragen van vele rollen, besluit om alles los te laten en vier jaar in een vakantiehuisje in de natuur door te brengen. Deze periode helpt hem te minimaliseren en zijn ware zelf te vinden, weg van maatschappelijke verwachtingen. Zijn ervaring toont hoe terugtrekken uit het dagelijkse leven kan leiden tot diepgaande zelfreflectie en herstel.

Albert benadrukt de valstrik van het “als-dan” denken, waarbij mensen geloven dat geluk buiten zichzelf ligt. Hij deelt waardevolle inzichten over hoe echte voldoening komt van het leven in het moment en het volgen van je passie zonder een specifiek eindresultaat na te streven. Hij legt uit dat crises en burn-outs vaak dienen als een kans voor herbezinning en groei. Door zijn eigen burn-out ontdekte Albert dat deze momenten van intense stress eigenlijk kansen zijn om jezelf opnieuw te evalueren en te heroriënteren. Hij benadrukt het belang van moed bij het maken van moeilijke beslissingen om weer in lijn te komen met je ware zelf.

Tot slot bespreekt Albert zijn holistische benadering van therapie en coaching, waarbij hij de mens als geheel behandelt, zowel lichaam als geest. Deze integrale aanpak verrijkt niet alleen zijn eigen praktijk, maar leidt ook tot de oprichting van zijn opleidingsinstituut. Albert’s inzichten en ervaringen inspireren luisteraars om verder te kijken dan de oppervlakte en te streven naar een authentiek en vervuld leven. Zijn verhaal is een krachtig voorbeeld van hoe persoonlijke crisis kan leiden tot professionele en persoonlijke transformatie.