fbpx Skip to main content
search
0
LeiderschapOndernemen & BusinessPersoonlijke ontwikkelingPodcast

#318 Jeroen Offermans: Alles Over Leiderschap En Persoonlijke Ontwikkeling

By 4 juni 2024No Comments
Podcast #318 Jeroen Offermans Alles Over Leiderschap En Persoonlijke Ontwikkeling

Jeroen Offermans: Alles Over Leiderschap En Persoonlijke Ontwikkeling

Jeroen Offermans heeft een passie voor ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Zijn reis begon zo’n 30 jaar geleden tijdens skivakantie. Samen met een Oostenrijkse berggids richtte hij een reisorganisatie op die uiteindelijk uitgroeide tot een succesvolle onderneming. Deze onverwachte wending leidde hem naar een carrière vol diversiteit, van het trainen van speciale eenheden in veiligheid op hoogte tot het navigeren door de uitdagingen van de zakelijke wereld.

Een centraal thema in Jeroens verhaal is leiderschap. Hij benadrukte dat leiderschap niet alleen gaat over het leiden van anderen, maar vooral over zelfleiderschap. Door zich te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsprogramma’s, ontdekte Jeroen het belang van authenticiteit en zelfinzicht. Hij benadrukte dat veel leiders onbewust vastzitten in patronen die ze in hun jeugd hebben ontwikkeld, wat hen belemmert hun volledige potentieel te benutten.

In zijn aankomende boek introduceert hij 3 principes van natuurlijk leiderschap:

Authenticiteit en Autonomie: Het begrijpen en accepteren van jezelf, inclusief de maskers die je draagt en de patronen die je hebt ontwikkeld.

Contact en Connectie: Het vermogen om op een authentieke manier verbinding te maken met anderen, waarbij projecties en oude patronen worden herkend en benoemd.

Groei en Ontwikkeling: Het creëren van een omgeving die vertrouwen en veiligheid biedt, waardoor teams en individuen kunnen floreren.

Van Traumatische Patronen naar Groeikansen
Jeroen besprak ook het belang van het herkennen en transformeren van trauma-gerelateerde patronen. Hij deelt hoe negatieve ervaringen vaak verborgen parels bevatten die kunnen bijdragen aan persoonlijke groei en weerbaarheid. Dit perspectief benadrukt dat heling niet altijd betekent dat iets gerepareerd moet worden, maar eerder dat we bewust worden van onze patronen en de keuzes die we maken.

Een Nieuwe Weg Vooruit
Met zijn rijke ervaring en diepgaande inzichten biedt Jeroen een frisse kijk op leiderschap. Zijn verhaal is een herinnering dat echte groei en effectief leiderschap beginnen bij zelfinzicht en authenticiteit. Door te reflecteren op onze patronen en bewuste keuzes te maken, kunnen we niet alleen onszelf, maar ook degenen om ons heen inspireren en leiden naar een succesvol en vervullend leven.