fbpx Skip to main content
search
0
Cultuur & MaatschappijPersoonlijke ontwikkelingPodcastRelaties & Spiritualiteit

#317 Vera Hellaman: De Kracht van Emoties en Bewustzijn

By 31 mei 2024No Comments
Podcast #317 Vera Hellaman De Kracht van Emoties en Bewustzijn

Vera Hellaman: De Kracht van Emoties en Bewustzijn

We mochten Vera Helleman weer verwelkomen in onze studio. Vera is een expert op het gebied van emoties en bewustzijn. Zij is iemand die diepgaande inzichten biedt in hoe wij als mensen kunnen leven in harmonie met onze emoties en innerlijke wereld.

De Wereld is in Jou
Een van de meest intrigerende inzichten die Vera deelde, was het idee dat “de wereld in jou is”. Dit concept, dat diepe wortels heeft in de non-dualiteit, stelt dat je hele werkelijkheid gekleurd wordt door de manier waarop je kiest naar dingen te kijken. Vera benadrukte dat je altijd de keuze hebt om vanuit angst of vanuit kansen naar de toekomst te kijken. Dit inzicht heeft Michel persoonlijk geholpen tijdens moeilijke momenten, als een soort mantra om bewust keuzes te maken die leiden naar een meer vervullend en verruimend leven​​.

Emoties als Sleutel tot Non-dualiteit
Vera legde uit dat emoties veel meer zijn dan oppervlakkige reacties; ze zijn de poorten naar diepe lagen van non-dualiteit en creatie. Ze benadrukte het belang van het begrijpen en integreren van emoties, niet alleen mentaal maar ook fysiek. Door emoties te zien als gereedschappen, kunnen we beter in harmonie leven met onszelf en de natuur.

Van Angst naar Bewuste Keuze
Een ander krachtig onderwerp dat aan bod kwam, was hoe we omgaan met angst. Vera ziet angst als een obsessie en stelt dat de sleutel ligt in het erkennen van deze obsessie en vervolgens bewust te kiezen voor een gezondere obsessie. Dit vergt verantwoordelijkheid nemen voor je eigen emoties en handelen, wat uiteindelijk leidt tot een bevrijdend en zelfsturend leven.

Technologische Vooruitgang en Menselijke Verbinding
Het gesprek ging ook dieper in op hoe technologie onze samenleving beïnvloedt en hoe we als mensheid moeten navigeren in deze steeds veranderende wereld. Er werd besproken hoe technologie kan dienen als een krachtig hulpmiddel, maar dat het essentieel is om altijd de menselijke verbinding en emotionele intelligentie centraal te stellen. Het begrijpen en volledig benutten van onze menselijke gereedschappen, zoals lichaam, brein en gevoel, is cruciaal voor een gebalanceerde toekomst.