fbpx Skip to main content
search
0
LeiderschapOndernemen & BusinessPersoonlijke ontwikkelingPodcast

#303 Ondernemen op Slippers: Het Succesverhaal Van Bas Urlings

By 9 januari 2024No Comments
Podcast #303 Ondernemen op Slippers Het Succesverhaal Van Bas Urlings

Ondernemen op Slippers: Het Succesverhaal Van Bas Urlings

 

 

Ontmoet Bas Urlings, een ondernemer en wereldreiziger die een unieke kijk op het leven en zakendoen heeft. Zijn reis begint met een fysieke winkel in Utrecht, die al snel transformeert in een succesvolle e-commerce onderneming. Geld verdienen ziet hij als een middel om zijn ware passie te volgen: reizen en vrijheid ervaren. Deze passie leidt hem tot een tweejarige wereldreis met zijn vrouw, een periode waarin hij een ware pionier is in het concept van digitale nomaden, geïnspireerd door Timothy Ferriss’ “The 4-Hour Workweek”.

Bas’ pad is echter niet zonder hindernissen. Hij deelt in de podcast zijn ervaringen met uitdagingen en tegenslagen, zoals een conflict met een zakenpartner en de complexiteiten van online marketing. Een significant moment in zijn carrière is een uitdaging met Google AdWords, wat aantoont hoe innovatief en veerkrachtig hij is. Deze ervaringen vormen Bas en tonen zijn vermogen om steeds weer op zijn voeten te landen, ongeacht de moeilijkheden.

Wat Bas echt onderscheidt, is zijn visie op succes en geluk, die verder reikt dan materiële rijkdom. Hij heeft zijn definitie van succes gevormd door ervaringen en inzichten opgedaan tijdens zijn reizen en ondernemerschap. Bas belichaamt de filosofie van ‘ondernemen op slippers’ en laat zien dat succes betekent leven volgens je eigen regels en het najagen van je passies. Zijn verhaal is een krachtige herinnering aan het belang van vrijheid, veerkracht en het volgen van je eigen pad.

In de podcast met Bas Urlings komen enkele opvallende details en interessante feitjes naar voren:

Eerste Stappen in Ondernemerschap: Bas begon met een fysieke winkel in het centrum van Utrecht, waar hij uniek speelgoed en gadgets uit de hele wereld verkocht. Deze winkel was zijn eerste stap in het ondernemerschap.

Overgang naar E-commerce: Na de fysieke winkel stapte Bas over op e-commerce. Hij specialiseerde zich in telefoonaccessoires en startte meerdere webwinkels. Zijn bedrijf floreerde vooral door de verkoop via dealsites zoals Groupon.

De Wereldreis: Bas en zijn vrouw maakten een tweejarige wereldreis, die begon met een enkeltje naar Moskou. Tijdens deze reis bleef zijn bedrijf functioneren en groeien, wat hem een pionier maakt in het digitale nomadenbestaan.

Creatieve Probleemoplossing: Toen Bas te maken kreeg met een grote tegenslag – zijn AdWords-account werd opgeschort wegens een vermeende overtreding – loste hij dit op door een nieuwe marketingstrategie te bedenken. Hij startte een platform waar producten gratis werden aangeboden, maar de klant betaalde voor de verzendkosten.

Definitie van Succes: Na zijn reizen en zakelijke ervaringen heeft Bas een unieke kijk op wat succes voor hem betekent. Het gaat hem niet langer om materiële rijkdom, maar om vrijheid, het najagen van passies en leven op zijn eigen voorwaarden.

Conflict en Veerkracht: Bas deelde ook zijn ervaring met een conflict met een zakenpartner en hoe dit leidde tot een rechtszaak. Deze ervaring toonde zijn veerkracht en vermogen om uit moeilijke situaties te komen.

Leven en Werken op Slippers: Bas’ filosofie van ‘ondernemen op slippers’ symboliseert zijn streven naar een ontspannen levensstijl, waarbij werk en plezier naadloos in elkaar overlopen.

Deze details en feitjes geven een boeiend beeld van Bas Urlings als ondernemer en wereldreiziger, en illustreren hoe hij zijn persoonlijke en professionele leven vormgeeft op een manier die afwijkt van de traditionele paden.