fbpx Skip to main content
search
0
Cultuur & MaatschappijPodcast

#184 Wiggert en Michel – Over de chaos in Amerika, vaccinaties en het coronavirus

By 14 juni 2020april 5th, 2022No Comments

Wiggert en Michel – Over de chaos in Amerika, vaccinaties en het coronavirus

Op dit moment speelt er veel: onder andere een pandemie en zware rellen in Amerika. Wiggert en Michel bespreken in deze podcast enkele van de gebeurtenissen en maken de balans op voor de eerste helft van 2020.

Over de beeldvorming en aanpak van de overheid omtrent het coronavirus zijn veel verschillende meningen. ”Ik zie links en rechts censuur. Op sociale media, op YouTube. Ik vind dat er meer ruimte moet zijn voor andere verhalen en meningen”, aldus Wiggert. Michel benadrukt: ”Er is veel onduidelijkheid en daardoor kan je discussiëren over de richting die gekozen is.” Ook zijn kwetsbare in de samenleving nog kwetsbaarder geworden. Wiggert: ”Ik zie het al aan de zorg voor mijn broer. Hij is autistisch en kan slecht tegen veranderingen. Het is nu gewoon een heel lastige tijd. Er zijn nu ook veel meer mensen die een vorm van antidepressiva gebruiken. Ik geloof echt wel dat de mensen die de beslissingen nemen hun best doen, maar hopelijk is het ook het beste plan dat gevolgd wordt.”

In elke tijd heeft scepticisme een plek en dus ook nu. ”Als je naar verhalen gaat zoeken waarin iets schadelijk zou zijn, vind je het. Vele mensen hebben vaccinaties gekregen en hebben geen klachten. Je kan overal wat achter denken, maar kritisch denken en lastige vragen durven stellen is altijd nodig”, vervolgt Wiggert. Michel legt uit: ”Wat mij helpt is om niet altijd te denken dat iets vanuit een ‘kwade wil’ wordt gedaan. Nee, het kan ook een menselijke fout zijn. We zijn mensen en het gebeurt gewoon. Kijk naar de intentie, daar gaat het om.”

 

Bekijk

Luister

De volgende onderwerpen komen aan bod

Amerika
Belangenverstrengeling
Censuur
Aanpak van de overheid rondom corona
Berichtgeving
Farmaceutische industrie
Complottheorieën
Scepticisme
Vaccins
Plunderingen & fatsoen
Politiestaat
Aanpassen & verdiepen