fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcast

#183 Patrick Kicken – Over leven zonder stress

By 7 juni 2020No Comments

Patrick Kicken – Over leven zonder stress

Hij werkte jarenlang bij de landelijke radio, maakt zijn eigen podcast en schreef het boek ‘Leven zonder stress’. Radiomaker Patrick Kicken is te gast in deze nieuwste aflevering van Eindbazen.

Volgens Patrick is er zonder persoonlijk lijden, zonder een crisis, bijna geen mogelijkheid om boven jezelf uit te stijgen. ”Zonder pijn leren we niet. Het is goed om soms een flinke deuk in je ego te krijgen.” Door de alcoholistische verslaving van zijn vader, is hij naar eigen zeggen ‘sfeergevoelig’ gemaakt. ”Ik weet precies wat er aan de hand is en kan dit goed inzetten bij een interview. Ik voel iemand goed aan.”

Het gedrag van zijn vader is kenmerkend geweest voor zijn verdere leven. ”Niks in de wereld heeft een slechte kant, daar geloof ik gewoon in. Ik heb onderzoek gedaan naar waarom mijn vader zo was, en uiteindelijk heb ik het hem vergeven.”.

Patrick werkte jaren bij de radio. Hij stuurde zijn cd’s naar omroepen en kwam uiteindelijk bij de landelijke oproep terecht. Hij viel op! Nu Patrick ouders is en het niet meer voor het geld hoeft te doen is er iets veranderd. ”Met de radio verdiende ik veel geld. Ik werd gezien. Maar nu is kennis delen een veel groter doel. Ik kan geen dingen meer doen die alleen om mij draaien”. Hij kan steeds minder tegen egoïstisch gedrag van andere mensen. Op social media zegt hij regelmatig als hij een post egoïstisch vindt. ”Vaak voel ik me een roeper in de woestijn. Misschien erger ik me eraan omdat ik zelf ook zo ben. Ik ben eigenlijk een professionele aandachtsvrager.”.

 

Bekijk

Luister

De volgende onderwerpen komen aan bod

Het boek ‘Leven zonder stress’
Irritatie
Alcoholische vader, hoe ga je ermee om
Ego
Feromonen
Seks
Monogamie
Vreemdgaan
Midlifecrisis
Leven en dood

Leave a Reply