fbpx Skip to main content
search
0
Ondernemen & BusinessPodcast

#182 Wiggert Meerman – Ondernemen in crisistijd en keuzes durven maken

By 31 mei 2020juni 8th, 2020No Comments

Wiggert Meerman – Ondernemen in crisistijd en keuzes durven maken

Vrijwel iedere ondernemer ervaart op dit moment verandering. Voor sommige is het ‘game over’, voor andere is het flink aanpassen en voor sommige gaat het beter dan ooit. Deze podcast is een motivator om in actie te komen, ook voor de tijd die nog komen gaat. Want de wereld en onze maatschappij gaat veranderen. Nu zeker, maar ook in de komende maanden. Zorg daarom dat je voorbereid bent op wat er komen gaat. Je zaken op orde zetten, zowel privé als zakelijk, geven rust en kunnen je bedrijf redden.

Wiggert bespreekt drie belangrijke punten in deze podcast.
1. Helderheid
Wat wil je? Waar wil je naar toe? Wat is de best mogelijke situatie die je voor jezelf kunt zien. Veel ondernemers raken door de omstandigheden het zicht kwijt. Stress, angst of drukte zorgen ervoor dat je uit koers raakt. Maar dit is wel het startpunt om jezelf te herpakken. Ook voor jezelf; herpak  je gevoel, je gedachten en je persoonlijk leiderschap. De onderneming overleeft alleen als jij daar het initiatief in neemt.
2. Grip krijgen op cijfers
Het sturen op cijfers lukt alleen als je ze snapt. In dit onderdeel beschrijft Wiggert het principe van een eindcijfer. Een bepalend cijfer voor succes of falen. Iets waar je geen invloed op hebt, het kan namelijk hoger uit lager uitvallen. Maar de focus moet liggen op de drie proces doelstellingen binnen je bedrijf. Stel je wilt €100.000 omzet draaien. Welke drie processen dragen bij aan het behalen van dat getal? Dat is waar de focus op moet liggen.
3. Marketing
Zorg dat je jezelf voorbereid op de toekomst. Dat je klaar bent voor de tijd die komen gaat, want veel markten zullen veranderen. Niet iedereen voelt dat nu nog, maar een groot deel gaat het heel moeilijk krijgen straks. Wellicht zijn dat jouw klanten? Zorg daarom dat je zaken op orde zijn rondom goede copywriting en sales activiteiten. Ofwel het vullen van de pijplijn qua klanten. Je marketing nu op orde brengen betekent dat je later minder of zelfs amper verkoop activiteiten hoeft te doen. Het zal nooit helemaal verdwijnen maar je moet er absoluut in investeren.
Ben jij ondernemer en heb je interesse om door Wiggert begeleidt te worden? Geef je dan op voor Tribe Leaders in Business

Bekijk

Luister

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wat belangrijk is voor ondernemers in tijden van crisis.
Waarom jouw visie juist op dit moment cruciaal is.
Hoe je grip kan krijgen op je cijfers.
Waarom het sturen op winst zo belangrijk is.
De methode Profit First uitgelegd.
Over goede copywriting.
Wat zijn de juiste vragen omtrent marketing.
Wat jij als ondernemer moet doen om niet stil te staan.

Shownotes:

Tribe Leaders in Business

Leave a Reply