fbpx Skip to main content
search
0
Ondernemen & BusinessPersoonlijke ontwikkelingPodcastRelaties & Spiritualiteit

#305 Sapje Oprichter: Van Doodziek Naar Zakelijk Succes – Joël Goudsmit

By 25 januari 2024No Comments
Podcast Sapje oprichter van doodziek naar zakelijk succes

Sapje Oprichter: Van Doodziek Naar Zakelijk Succes

In deze openhartige aflevering van Eindbazen schuift Joël Goudsmit aan, bekend van Sapje, het bedrijf dat sapmixen en detoxkuren maakt. Joël, ooit een succesvolle ondernemer in de uitgaanswereld, deelt zijn persoonlijke transformatie naar een gezondere levensstijl. Hij vertelt over zijn vroegere leven waar hij, ondanks succes en roem, gevangen zat in een ongezonde levensstijl vol stress, slechte eetgewoonten en slaapgebrek. Deze levenswijze leidde tot allerlei gezondheidsproblemen, waaronder astma en ernstige huidproblemen.

Goudsmits ontmoeting met zijn huidige vriendin, die voeding studeerde, was het keerpunt. Hij leerde over het belang van gezonde voeding en begon zich te verdiepen in verschillende voedings filosofieën en gezondheidsboeken. Dit resulteerde in een radicale ommezwaai: hij liet zijn vorige bedrijf achter zich, richtte zich op een gezondere levensstijl en startte zijn eigen bedrijf, Sapje.

Verder deelt Joël zijn inzichten over de voedingsindustrie, het belang van natuurlijke producten en de misleidende marketing van zogenaamd gezonde voeding in supermarkten. Hij benadrukt het belang van bewust eten en het kiezen voor voedsel in de puurste vorm, en hij deelt hoe hij deze filosofie in zijn gezinsleven toepast, met bijzondere aandacht voor de opvoeding en het bewustzijn van zijn dochter over voeding.

Goudsmit’s reis in gezondheid en bewustwording heeft geleid tot het schrijven van een boek, waarin hij zijn kennis en ervaringen deelt. In het boek ‘’Reboot je gezondheid in 24 uur’’ leert hij je gezondere keuzes te maken. Ondanks dat hij in eerste instantie als ‘Wappie’ werd bestempeld, is zijn boek een succes geworden, met veel positieve feedback en een tiende druk.

Goudsmit sluit af met zijn reflecties over de betekenis van succes, het belang van balans in het leven, en zijn huidige zoektocht naar spiritualiteit en zelfrealisatie​​.

Omslag in Levensstijl: Goudsmits verhaal begint met zijn transformatie van een leven vol feesten, ongezonde gewoonten en stress naar een focus op gezondheid en welzijn. Deze omslag kwam na het ontmoeten van zijn vriendin, die voeding studeerde.

Sapje: Goudsmit richtte zijn bedrijf Sapje op, dat zich specialiseert in het maken van gezonde groentesappen. Hij benadrukt de puurheid en het biologische karakter van zijn producten, in tegenstelling tot de bewerkte sappen in supermarkten.

Gezondheidsboek: Geïnspireerd door zijn eigen gezondheidsreis, schreef Goudsmit een boek waarin hij zijn verzamelde kennis deelt. Hij wilde een eenvoudige, begrijpelijke gids maken over gezondheid, vrij van de complexiteit en tegenstrijdigheden die hij in andere boeken vond.

Voedingsindustrie: Goudsmit bespreekt uitgebreid de problemen in de voedingsindustrie, zoals misleidende marketing en de ongezonde ingrediënten in veel supermarkt producten. Hij benadrukt het belang van natuurlijke, onbewerkte voeding.

Kinderopvoeding en Voeding: Goudsmit deelt ook hoe hij zijn dochter opvoedt met een bewustzijn van gezonde voeding. Hij betrekt haar bij het tuinieren en leert haar over waar voedsel vandaan komt.

Persoonlijke Gezondheid: Hij spreekt openhartig over zijn eigen gezondheidsproblemen als gevolg van zijn vroegere levensstijl, zoals astma, slaapproblemen en huidproblemen, en hoe een verandering in dieet en levensstijl hier positieve veranderingen in bracht.

Kritische Kijk op Trends: Goudsmit heeft een kritische kijk op gezondheidstrends en diëten, zoals het carnivoor dieet, en benadrukt het belang van een gebalanceerd dieet.

Levensfilosofie: Tegen het einde van de podcast reflecteert Goudsmit op zijn levensfilosofie, waarbij hij stilstaat bij het belang van tijd, gezondheid, en het vinden van een persoonlijke balans tussen werk en privéleven.

Deze details illustreren Goudsmits diepgaande reis in gezondheid en welzijn en zijn passie voor het delen van deze kennis met anderen​​.