fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcastPsychologie & EvolutieRelaties & Spiritualiteit

#301 Bewust Moederschap In De Wereld Van Nu – Marieke van Meijeren

By 8 december 2023december 18th, 2023No Comments
Podcast Bewust Moederschap In De Wereld Van Nu - Marieke van Meijeren

Bewust Moederschap In De Wereld Van Nu – Marieke van Meijeren

 

In deze podcast vertelt Marieke van Meijeren over haar nieuwste boek ‘Brieven aan mijn Dochter’ en deelt ze haar visie op bewust ouderschap. Ze geeft verschillende inzichten van haar persoonlijke ontwikkelingen, haar inzichten in ouderschap en de relatie met haar dochter, die in haar boek centraal staan.

1. Persoonlijke Ontwikkeling en Relatie Dynamiek:

Marieke spreekt over haar persoonlijke reis en hoe deze haar relatie met haar dochter heeft beïnvloed. Ze benadrukt het belang van bewustwording en groei, niet alleen als individu maar ook in de context van ouder-kindrelaties. De evolutie van haar eigen leven, inclusief de ups en downs, wordt weerspiegeld in de manier waarop ze communiceert en zich verbindt met haar dochter. Deze openheid biedt een uniek perspectief op het balanceren van de dualiteit tussen persoonlijke groei en de verantwoordelijkheden van het ouderschap.

2. Inhoud en Thema’s van “Brieven aan mijn Dochter”:

Het boek, samengesteld uit korte verhalen, behandelt thema’s zoals het bewustzijn in het ouderschap, de impact van ouderlijke acties en woorden, en de noodzaak om opvoedingsstijlen aan te passen aan de behoeften van het kind. Marieke bespreekt hoe haar ervaringen en observaties zijn omgezet in leerzame verhalen, bedoeld om andere ouders te inspireren tot meer bewuste en empathische interacties met hun kinderen.

3. Het Belang van Emotioneel Bewustzijn:

Een belangrijk thema in de podcast is het begrip voor en respecteren van de emoties en autonomie van het kind. Marieke benadrukt dat kinderen hun eigen persoonlijkheden, wensen en behoeften hebben, en dat het essentieel is voor ouders om deze te erkennen en ondersteunen. Dit houdt in dat ouders leren luisteren, echt aanwezig zijn en hun kinderen ruimte geven om zichzelf te uiten, wat bijdraagt aan een gezondere en meer vervullende ouder-kindrelatie.

4. Bewustzijn en Aanwezigheid in Ouderschap:

Ten slotte wordt de betekenis van bewust en aanwezig zijn in het ouderschap belicht. Marieke onderstreept het belang van het in het moment leven, zowel voor persoonlijke voldoening als voor de ontwikkeling van het kind. Ze stelt dat door aanwezig te zijn, ouders beter kunnen reageren op de behoeften van hun kinderen en een veilige, liefdevolle omgeving kunnen bieden waarin kinderen kunnen gedijen.

Deze podcast biedt een diepgaande blik op de complexiteiten en vreugden van het ouderschap, gezien door de lens van persoonlijke groei en bewuste communicatie, essentiële thema’s in Marieke’s boek en haar leven