fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcast

#173 Wiggert & Marieke – Over ouder worden, opvoeden en ondernemen tijdens de Corona crisis

By 29 maart 2020juni 8th, 2020No Comments

Wiggert Meerman en Marieke van Meijeren

De Eindbazen podcast is de reden dat Marieke en Wiggert elkaar vonden in de liefde. Ze maakte twee eerdere uitzendingen maar dit keer is het anders; de geliefden zijn namelijk ouder geworden van hun eerste kindje. In deze aflevering blikken de twee terug op de afgelopen jaren in het samenzijn. Hoe blijf je jezelf en elkaar uitvinden in de relatie? Ook na het ouderschap? Zo praten ze over de impact van het ouder worden, jezelf opnieuw vinden en het ontwikkelen van een visie als ouder zijnde. Hoe zie je ouderschap het voor je met werk, vrije tijd, opvoeding en jezelf als er een nieuw gezinslid bijkomt.

In tijden van deze opname is de Corona crisis actueel. Veel ondernemers hebben het nu lastig of vrezen voor de toekomst. Wat ligt daaraan ten grondslag. Is het pech of de fundering waarop je onderneemt? Want ook Marieke en Wiggert worden getroffen door de uitdagingen die dit meebrengt. Ook worden we thuis uitgedaagd. We moeten namelijk verplicht thuiszitten. Dit brengt een grote verandering met zich mee voor veel gezinnen. Omgaan met eenzaamheid, kinderen die thuis zitten, ouders die thuis werken en partners die nu 100% van de tijd bij elkaar zijn. Dan brengt uitdagingen mee voor iedereen. Volgens Marieke is dat glashelder, namelijk helder communiceren. Wat wil ik en wat wil jij? Hoe kan je het beste maken van deze, voor onze generatie, ongekende periode van onzekerheid, angst en verandering.
Als laatste praten ze over de uitdagingen en cadeaus die ze van elkaar en van zichzelf ondervinden in hun relatie. Verwacht humor, diepgaande gesprekken, kwetsbaarheid en hun bijzondere visie op het welzijn en samenzijn.

Bekijk

Luister

De volgende onderwerpen komen aan bod

-Wat is de juiste ondernemer instelling in deze tijd?
-Omgaan met de corona crisis als ondernemer en ouder.
-Wat voor uitdagingen ondervinden ze bij elkaar in de relatie.
-Hoe heeft Marieke haar zwangerschap ervaren?
-Wat zijn de grootste groei momenten van afgelopen jaren geweest.
-Wat is hun visie op het ouderschap?
-Welke uitdagingen vinden zij in hun relatie?
-Wat is hun visie op social media en opvoeding.

Show notes:

Leave a Reply