fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcast

#172 Wiggert Meerman over zijn ervaringen bij kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen

By 25 maart 2020No Comments

Wiggert Meerman – kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen

In januari 2020 participeerde Wiggert Meerman in de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen. Dit is de eerste selectie van de best getrainde speciale eenheden van Nederland. Zowel burgers als militairen moeten door deze selectie heen om in aanmerking te komen voor de Elementaire Commando Opleiding (ECO). Michel en Wiggert besloten vorig jaar om de uitnodiging van voormalig Commandant Swillens alsnog op te eisen.

Na acht maanden trainen was het eindelijk zo ver! Wiggert nam alleen deel aan de driedaagse want Michel was door blessures in de voorbereiding afgevallen. In deze podcast praten ze na over de voorbereidingen voor deze loodzware selectie. Waarom is het zo zwaar? Wat maakt dat er zoveel deelnemers afvallen? Wiggert neemt je mee in de bossen van Roosendaal waar het legendarische tentenkamp van het KCT ligt. Drie dagen lang nam hij deel aan tal van oefeningen en uitdagingen die men kan verwachten in de opleiding van de commando’s. De kennismakingsdagen zijn fysiek en mentaal een test voor de deelnemers om een goede indruk krijgen van de daadwerkelijke opleiding. Maar ook de instructeurs krijgen zo een eerste indruk van de kandidaten. Het waren drie zware dagen en volgens Wiggert komt het uiteindelijk neer op één ding; hoe graag wil je het? Dat stukje wilskracht wordt vanaf de eerste minuut getest.

De aard van het programma is geheim. We bespreken de inhoud van het programma niet in chronologische volgorde en sommige onderdelen in zijn geheel niet. De inhoud is met goedkeuring vanuit het KCT gestart. Voor, tijdens en na deze dagen zijn beelden geschoten voor de documentaire die later dit jaar zal uitkomen. Check hiervoor ons YouTube kanaal.

Bekijk

Luister

De volgende onderwerpen komen aan bod

Wat is het nut van deze selectie?
Hoe zag de voorbereiding van Wiggert eruit?
Hoe zwaar waren de kennismakingsdagen?
Hoe is de selectie Wiggert vergaan?
Hoe men naast fysieke prikkels ook mentale prikkels geeft.
Hoe reageerde Wiggert op de mentale druk?
Wat gebeurde er in de groepsdynamiek?
Wat zijn de grootste lessen die Wiggert leerde over zichzelf?
Heeft hij antwoorden gekregen op de vragen die hij had?
Wat hij alle toekomstige kandidaten zou willen meegeven.

 

Show notes:

  • https://werkenbijdefensie.nl/kennismakingsdagen-kct

Leave a Reply