fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcast

#156 Wiggert Meerman – Hoe trauma zich opslaat in ons lichaam

By 4 december 2019april 5th, 2022No Comments

Wiggert Meerman – Hoe trauma zich opslaat in ons lichaam

In deze podcast hebben we het over trauma dat opgeslagen zit in het lichaam. Ieder mens krijgt op vroege leeftijd al te maken met een vorm van trauma. Dit betreft niet persé fysiek letsel maar is vaker een gevolg van een impactvolle gebeurtenis op fysiek, mentaal of emotioneel niveau. Oorzaken van trauma schuilen in simpele maar complexe dingen zoals liefdesverdriet, mentale mishandeling, eenzaamheid, pesterij, niet gezien worden op school of door je ouders, scheidingen, verslavingen of andere gebeurtenissen zoals scheidingen, mishandeling en stressvolle situaties als kind zijnde.

Waarom is dit belangrijk om te weten? Zoogdieren weten van nature hoe ze trauma van zich af kunnen schudden en uit hun systeem kunnen verwijderen. Wij mensen hebben onszelf aangeleerd om dit vast te houden met alle gevolgen van dien. Trauma dat zich opslaat in het lichaam komt negatief tot uiting in onze relaties, ons zelfvertrouwen en in het maken van onze beslissingen. Deze onzichtbare littekens vormen een groot gedeelte van ons gedrag in het dagelijkse leven of op ons werk.

In deze podcast bespreekt Wiggert zijn ervaringen, verschillende manieren om trauma te genezen en legt hij stapsgewijs uit wat er voor nodig is om trauma te genezen.

Interesse in Wiggert zijn Rite of Passage Retreat? Ga naar www.wiggertmeerman.com

Bekijk