fbpx Skip to main content
search
0
Podcast #309 Mirjam Spitholt De Waarheid Over Ouderdom En Geluk

Mirjam Spitholt: De Waarheid Over Ouderdom En Geluk

In deze boeiende podcastaflevering van Eindbazen duiken we in de wereld van geluk met Mirjam Spitholt, ook wel de kunstenares in geluk genoemd. Het gesprek begint met een persoonlijke noot, waarbij Mirjam openhartig spreekt over de uitdagingen in haar leven, zoals het stellen van grenzen in liefde en de zorg voor haar ouders die nu in een crisisopvang verblijven. Ze deelt inzichten uit haar eigen leven, waaronder de impact van ouder worden op haar ouders en de complexe dynamiek van mantelzorg.

Mirjam vertelt over haar professionele achtergrond, waaronder haar opleiding door Dr. Robert Holden in Engeland en Amerika, en haar passie voor het onderwerp geluk. Ze deelt haar visie op de uitdagingen van het leven, waaronder de angst voor de dood en hoe ze probeert in het heden te leven en liefde te bieden zonder de behoefte om alles te ‘fixen’.

Het gesprek gaat ook over persoonlijke groei, de waarde van kwetsbaarheid en het belang van het stellen van grenzen. Mirjam benadrukt de kracht van acceptatie en liefde in het omgaan met moeilijke situaties, en hoe belangrijk het is om in het moment te leven en ware connecties met anderen te maken.

Dit gesprek met Mirjam Spitholt biedt een diepgaande blik op de complexiteiten van het menselijk bestaan, de zoektocht naar geluk, en de kracht van persoonlijke transformatie. Het is een inspirerende luisterervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, geluk, en het navigeren van levensuitdagingen met gratie en liefde.

Grenzen Stellen met Liefde: Mirjam benadrukte hoe belangrijk het is om grenzen te stellen, niet vanuit een plek van boosheid, maar vanuit liefde. Dit inzicht is niet alleen essentieel voor persoonlijke relaties, maar ook voor professionele situaties en zelfzorg.

Mantelzorg en Zelfzorg: Ze sprak over haar ervaringen met mantelzorg voor haar ouders en hoe deze reis haar leerde over het belang van zelfzorg. Mirjam deelde hoe het zorgen voor anderen je kan leren om ook voor jezelf te zorgen.

Vinden van Geluk in Moeilijke Tijden: Een van de meest inspirerende delen van de podcast was Mirjam’s vermogen om geluk te vinden in de kleine dingen, zelfs tijdens de moeilijkste periodes van haar leven. Haar boodschap was dat geluk niet afhankelijk is van externe omstandigheden, maar iets is wat we zelf kunnen cultiveren.

Persoonlijke Ontwikkeling: Mirjam sprak ook over de kracht van persoonlijke ontwikkeling en hoe dit haar heeft geholpen door moeilijke tijden heen te komen. Ze benadrukte het belang van voortdurend leren, groeien en jezelf uitdagen.

Liefde Boven Redding: Een belangrijke les die Mirjam deelde, was het accepteren dat we anderen niet altijd kunnen ‘redden’, maar dat we ze wel altijd lief kunnen hebben. Dit inzicht is cruciaal voor iedereen die zich in een zorgende rol bevindt.