fbpx Skip to main content
search
0
LeiderschapOndernemen & BusinessPodcast

#300 Plankton Als Superfood – Het Succesverhaal Van Thom En Gijs (PLNKTN)

By 27 november 2023december 18th, 2023No Comments
Plankton Als Superfood - Het Succesverhaal Van Thom En Gijs (PLNKTN)

Plankton Als Superfood – Het Succesverhaal Van Thom En Gijs (PLNKTN)

 

In deze aflevering van Eindbazen hadden Wiggert en Michel de mannen van “PLNKTN” in de studio. De gasten, Thom en Gijs, delen hun reis van voormalige supplementenhandelaren naar pioniers in de algenindustrie, terwijl ze het potentieel van deze veelzijdige organismen verkennen.

Bestel PLNKTN vandaag nog en ontvang 15% korting met code ‘Eindbazen’ 👉 https://www.plnktn.com/nl

In deze podcast komen o.a. aan bod:
• De beginjaren van PLNKTN: Thom en Gijs begonnen met eenvoudige zakjes algen met stickers erop, wat een bescheiden start markeert voor hun nu bloeiende bedrijf. Deze nederige oorsprong toont de evolutie van hun bedrijf van basic naar een gevestigde naam in de algenindustrie.
• Algen als Voedingsbron: Algen bevatten hoge concentraties eiwitten en zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Dit maakt ze een ideaal voedingsmiddel, vooral voor mensen die op zoek zijn naar plantaardige eiwitbronnen. De podcast legt uit dat algen zelfs meer eiwitten kunnen bevatten dan andere traditionele bronnen zoals soja of hennep.
• Uitdagingen met Gezondheidsclaims: Thom en Gijs bespreken de uitdagingen van het navigeren in de regelgeving rond gezondheidsclaims voor hun producten. Ze moeten voorzichtig zijn met wat ze beweren over de gezondheidsvoordelen van algen, wat leidt tot interessante taalkundige aanpassingen in hun marketing.
• Duurzaamheid en Toekomst van Algen: De podcast benadrukt de duurzaamheid van algen als voedingsbron en hun potentieel in de toekomst. Dit wordt gekoppeld aan de bredere milieu-impact, zoals de rol van algen in het produceren van zuurstof en het bevorderen van biodiversiteit.

Algen en PLNKTN
Thom en Gijs bespreken hun vroege dagen in de supplementenindustrie en hoe ze getuige waren van de opkomst van algenproducten. Aanvankelijk sceptisch, werden ze al snel gefascineerd door de gezondheidsvoordelen en het duurzaamheidsaspect van algen.

De Vorming van PLNKTN
De podcast onthult hoe Thom’s enthousiasme werd gewekt door de positieve ervaringen van zijn stiefvader met algen voor gezondheidsdoeleinden, zoals ooggezondheid en hartproblemen. Dit leidde tot een dieper onderzoek naar algen als een voedingsbron en de uiteindelijke oprichting van PLNKTN. Gijs kwam later bij het team, aangetrokken door het potentieel van algen en de mogelijkheden om dit via social media te communiceren.

De Veelzijdigheid en Duurzaamheid van Algen
De podcast belicht hoe algen niet alleen een rijke voedingsbron zijn, maar ook andere voordelen bieden zoals biobrandstof, CO2-absorptie, en waterzuivering. Deze veelzijdigheid maakt algen een veelbelovende oplossing voor duurzaamheidsuitdagingen.

Het Belang van Walvissen en Oceanen in het Algenecosysteem
Een interessante wending in de discussie is de rol van walvissen in het algenecosysteem. Walvissen helpen bij het bevorderen van algenbloei door voedingsstoffen terug te geven aan de oceaan. Dit benadrukt het belang van het beschermen van walvissen en oceanen voor het behoud van het algenecosysteem en onze eigen zuurstofvoorziening.

Gezondheidsvoordelen en Voedingswaarde van Algen
De podcast gaat diep in op de voedingswaarde van algen, met name het hoge eiwitgehalte en de aanwezigheid van essentiële omega-3 vetzuren. Dit maakt algen een aantrekkelijke voedingsbron, vooral voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Uitdagingen en Toekomstvisie
Thom en Gijs bespreken de uitdagingen van het op de markt brengen van algenproducten, zoals de beperkingen op gezondheidsclaims en de noodzaak van meer wetenschappelijk onderzoek. Ze benadrukken hun toewijding om transparant en oprecht te zijn over hun producten, en om verder te bouwen op klantfeedback en echte ervaringen.

Thom en Gijs’ verhaal van persoonlijke ontdekking tot het opbouwen van een bedrijf rondom algen is zowel inspirerend als informatief, met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie.