fbpx Skip to main content
search
0
Persoonlijke ontwikkelingPodcastRelaties & Spiritualiteit

#175 Jan Geurtz – De dagelijkse weg naar verlichting

By 12 april 2020april 5th, 2022No Comments

Jan Geurtz – De dagelijkse weg naar verlichting

Jan is terug! De eerste aflevering met Jan is de best beluisterde podcast van Eindbazen ooit! Niet gek want iedereen heeft te maken met liefde en relaties. In deze aflevering spreken we met Jan over zijn nieuwste boek ‘Wijzen naar de maan’. Een boek dat gaat over de dagelijkse weg naar verlichting. Ditmaal schreef hij geen uitlegboek maar eerder een boek met verzonnen en echt gebeurde verhalen.
We steken direct van wal over succes afdwingen met cursussen en stappenplannen versus het gewoonweg laten gebeuren. De reis van persoonlijke ontwikkeling kan je helpen, maar ook gruwelijk in de ogen laten kijken van je eigen ego. Hoe los je die uitdagingen op?

We duiken in de details wat een spirituele relatie volgens hem betekent, en wat voor plek polyamorie daarin krijgt. Waarom schieten zoveel mensen in de kramp als je over dit onderwerp spreekt. Alles wat je ziet is jouw eigen projectie. Hij legt het concept uit hoe jij jezelf ziet in een ander. Dat is meteen het haakje naar het onderwerp van het fenomeen guru. Wat gebeurt er met guru’s die de mist ingaan als ze zich bewust worden van hun ‘guru’ status? Nuchter als hij is noemt hij zichzelf ‘Guru Jantje’ wanneer mensen hem voor guru aanzien.
Wiggert is vader geworden en legt zijn opvoedkundige uitdagingen neer bij Jan. Waar moet hij op letten bij het opvoeden van een kind? Jan blikt hierin ook terug op zijn eigen fouten en de juiste keuzes. Ook Jan is geraakt door de Coronacrisis want zijn trainingen zijn afgelast. Wat voor effect heeft Corona crisis op families, ouders en jongeren? Een crisis vanuit spiritueel oogpunt is vaak het startpunt voor ontwikkeling. Jan geeft zijn kijk op ons gezondheidssysteem, het ouder worden en hoe om te gaan met de dood. En waarom is de angst voor de dood iets waar veel mensen mee rondlopen?

Bekijk

Luister

Wat ga je in deze podcast leren?

– Wat de spirituele visie is op persoonlijke groei.
– Wat een spirituele relatie is en hoe polyamorie daar juist wel of niet in past.
– Waarom gaan Guru’s nog wel eens de mist in.
– Tips voor het opvoeden van je kind.
– Omgaan met angst in het corona tijdperk.
– Hoe kan je beter omgaan met de angst voor de dood.
– Wat ‘gewaarwording’ betekent en wat het met de perceptie over onszelf doet.
– Wat is Jan zijn schrijf- en boeken uitgeefproces?
– Hoe je relaties die in het slop zijn geraakt weer vuur en passie kunnen krijgen.
– Over tantra en de werking van sexuele energie in je lichaam en je hoofd.

Show notes: