fbpx Skip to main content
search
0
Cultuur & MaatschappijLeiderschapOndernemen & BusinessPodcast

#297 Roland Kahn ”We Zijn Er Klaar Mee”

By 26 september 2023No Comments
Roland Kahn We zijn er Klaar mee podcast

Roland Kahn ”We Zijn Er Klaar Mee”

Voor de tweede keer te gast in onze studio, Roland Kahn. Ondanks ruim vijftig jaar in de wereld van ondernemerschap blijft Roland Kahn vol passie en energie. In 2021 droeg hij de dagelijkse leiding van Cool Investments, het familiebedrijf, over aan zijn tweelingzonen. Desondanks blijft hij zijn uitgebreide kennis, ervaring en netwerk inzetten. In zijn nieuwe rol als adviseur biedt hij ondersteuning aan zowel opkomende als doorgewinterde ondernemers en is hij een veelgevraagd spreker. Nu hij bevrijd is van de dagelijkse beslommeringen en hersteld is van een ernstige ziekte, blikt ‘raadgever’ Kahn terug op een indrukwekkende loopbaan en kijkt hij uit naar inspirerende ontmoetingen in de toekomst. Hij heeft door de jaren heen de nodige tegenslagen gekend, maar blijft scherp van geest en jong van hart.

Het jaar 2022 markeerde de verschijning van de biografie “KAHN, mijn leven, mijn liefdes, mijn werk.” In dit boek wordt op unieke wijze het kleurrijke leven van de meest markante Nederlandse ondernemer geschetst. Reinhilde van Ekris tekende dit openhartige en meeslepende portret op, waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de Antoni van Leeuwenhoek Stichting.

In de podcast deelt Roland zijn visie op succes en gelijkwaardigheid in relaties en bespreekt zijn persoonlijke ervaringen met het maken van fouten. Het gesprek gaat verder over politiek en milieukwesties, waarbij zorgen worden geuit over bureaucratie en de noodzaak om het systeem van binnenuit te veranderen. Ook vertelt hij over het Joodse volk, de geschiedenis van misbruik, en de oprichting van een ondernemersuniversiteit in India die financiële steun biedt voor goede doelen in Nederland.