fbpx Skip to main content
search
0
Blog

Hoe kan jij meer genieten van het leven?

By 25 juni 2023No Comments
Hoe kan jij meer genieten van het leven?

[#SPON] Nu de zomer is aangebroken, de dagen langer worden en de temperaturen stijgen merk je dat iedereen meer energie krijgt. Niet alleen energie om leuke dingen te doen, maar ook om de dagelijkse ‘klusjes’ uit te voeren. Deze energie zou je het liefst altijd willen hebben, maar in de winter daalt dit niveau meestal weer. Toch is het mogelijk om dit gevoel ook in de donkere periode vast te houden. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Goede nachtrust

Voldoende slaap gaat hand in hand met je energieniveau. Het is belangrijk om voldoende én goed te slapen. Als we een goede nachtrust hebben gehad, hebben we over het algemeen meer energie en meer motivatie om actief bezig te zijn. Als je slaapt wordt je energie aangevuld, je stress verlaagt en herstellen je spieren en cellen. Een goede nachtrust is dus een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie. Om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving. Zorg dat het donker en stil is in je slaapkamer. Drink voor het slapen gaan geen cafeïne, probeer stress te vermijden en verminder het kijken naar een beeldscherm.

Een nieuwe uitdaging

Is jouw werk toch niet helemaal wat je wilt en sluit je de werkdag niet af met een voldaan gevoel? Dan is het waarschijnlijk tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Doe je dit niet, dan zullen de werkweken steeds moeilijker worden en ga je er steeds meer tegenop zien om naar je werk te gaan. Wellicht past een andere functie binnen hetzelfde bedrijf beter bij je. Of dezelfde functie bij een ander bedrijf. Om erachter te komen wat je precies wilt, kan je in gesprek gaan met een jobcoach. Maar wij adviseren om het sowieso te bespreken met je partner, familielid of een vriend. De volgende stap is om het gesprek aan te gaan met je manager of baas. Wellicht kom je tot de conclusie dat je toch echt op zoek wilt gaan naar een andere werkgever. Een nieuwe uitdaging dus! Als je eenmaal ergens op je plek zit, zul je merken dat je weer vol energie naar je werk gaat.

Plan niet te veel

Wil je even een paar dagen de boel de boel laten? Dat is een uitstekend idee. Een nachtje weg, stedentrip of het vliegtuig pakken naar een zonnig vakantieoord. Het hoeft niet per se ver weg te zijn, zo lang je er maar even tussenuit gaat. Maak herinneringen en leg het vast op beeld. Maak foto’s waar kan, zodat je er later nog eens rustig naar kan kijken. Dit noemen we nagenieten. Op vakantie kom je in contact met allerlei mensen en soms klikt het zo goed dat je er vrienden aan overhoudt. Om ze een leuk aandenken aan jullie ontmoeting te geven, laat je een logo graveren op pennen of kies voor een bedrukking met jullie namen. Om het helemaal af te maken, kan je ook notitieboekjes met opdruk meenemen. Door niet te veel te plannen en meer spontane dingen te doen, zul je merken dat je meer energie krijgt. Neem zo nu en dan tijd voor jezelf en doe dingen die je leuk vindt.