fbpx Skip to main content
search
0
Blog

3 ayahuasca lessen van Gino Renzo Cocchella Frisancho

By 30 augustus 2016april 5th, 2022No Comments
Jungle-Ayahuasca

3 ayahuasca lessen van Gino Renzo Cocchella Frisancho

Ayahuasca is erg in opkomst en veelbesproken onderwerp binnen Eindbazen. Maar waarom nou precies? En wat doet het met je? Sjamaan Gino Renzo Cocchella Frisancho uit Peru gaf een hoop antwoorden. Janneke Krijgsman destilleerde een paar wijze lessen.

Eindbazen ontving onlangs opnieuw een zeer bijzondere gast: Gino Renzo Cocchella Frisancho uit Peru. Hij kwam praten over het veelbesproken onderwerp ayahuasca. Sjamaan noemt hij zichzelf liever niet, en werk is het evenmin. “Ik ben architect. Ayahuasca ceremonies leiden doe ik vanuit mijn hart, om licht en heling te brengen bij hen die er klaar voor zijn”. Bekijk hier de volledige podcast.

Net als Wiggert en Michel weet ik dat ayahuasca letterlijk een andere wereld voor je opent. Mijn eerste ceremonie deed ik 2 jaar geleden. Ervaring met andere bewustwordingstechnieken (yoga, meditatie) had ik ook, en ik voelde dat dit me heel veel ging brengen. Doodeng vond ik het. Toch won mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst. Ik sprong. En dat heb ik geweten. Het wás eng. Confronterend. Vreselijk mooi. Soms heel grappig, altijd bijzonder indrukwekkend. Inmiddels heeft ayahuasca een dankbare plek in mijn leven ingenomen.

Te gek dus, om deze bijzondere en inspirerende gast te beluisteren. De complete podcast is zeer de moeite waard. Weinig tijd? 3 interpretaties van de vele wijze lessen uit deze podcast lezen jullie in deze blog!

Van losse partjes terug naar één geheel

We worden geboren. Heel. Perfect. En vanaf dat moment start het proces dat ons als sinaasappelpartjes uit elkaar doet vallen. Tegen de tijd dat we volwassen zijn bestaan we uit losse delen, die niet meer met elkaar ‘praten’. We hebben een lijf, een hart (emotie), een ‘mind’ (propvol gedachten) en een ‘spirit’, maar geen connectie. Onze gedachten creëren onze werkelijkheid waardoor we eigenlijk alleen maar in ons hoofd leven. We zijn het contact met ons lichaam en onze ziel verloren.

De taak van de sjamaan en de ‘masterplant’ ayahuasca is om de uit elkaar gevallen partjes weer samen te brengen tot een samenwerkend geheel. Dat doen ze niet alleen, jij zelf doet het meeste werk.

Er zijn geen goede of slechte ervaringen. Er zijn ervaringen.

Ayahuasca wordt ook wel de ‘vine of the soul’ genoemd. Je kunt het zien als een sleutel die deurtjes van je ziel opent. Ayahuasca laat je terug gaan in je verleden en onopgeloste pijn hervoelen. Zodat je het kunt laten gaan, als steentjes die je door een verstopte blaaspijp schiet (soms pas na hard blazen, dat wel).

Een ayahuasca ceremonie is hard werken. En vaak zeer intens. Maar in feite zijn er geen goede of slechte ervaringen. Jouw houding ten opzichte van de ervaring is wat de ervaring goed of slecht maakt, niet de ervaring zelf. De moeilijkste stukken brengen vaak de grootste verlichting. Heb je de moed om te kijken en je over te geven aan wat de plant voor jou in petto heeft, dan kan een ayahuasca ceremonie je veel bewustzijn en diepe inzichten brengen.

Het is tijd om wakker te worden

Cocchella Frisancho noemt ‘bewustzijn’ en ‘ontwaken’ doelen van ons bestaan. Hij ziet niet ebola of kanker, maar een gebrek aan bewustzijn als de ergste ziekte van deze tijd. Het is tijd dat ‘moeder Ayahuasca’ uit de jungle komt en ons in het Westen helpt om onszelf te helen. Gelukkig houdt een steeds groter wordende groep mensen zich bezig met spirituele bewustwording. Zij maken gebruik van oude wijsheden om de beschaving waar we nu in leven te helen. Steeds meer mensen ‘ontwaken’.

Ayahuasca ceremonie bijwonen

Tenslotte; ayahuasca is een, maar zeker niet de enige weg naar bewustwording. Er zijn veel wegen naar Rome. Ieder loopt zijn eigen pad. Wil je graag een ayahuasca-ceremonie bijwonen, bereid je dan goed voor. Wiggert schreef hier eerder een blog over.

Enjoy the ride!

Janneke

PS Soon to come: Amazonian alchemists!

De ervaringen van Wiggert en Michel hebben geleid tot een idee voor een waanzinnig gaaf nieuw online platform: Amazonian Alchemists. Dit platform gaat in op sjamanisme en een gedeelte van de winst van Eindbazen zal gedoneerd worden aan sociale projecten in de Amazone.

Deze podcasts gingen ook over Ayahuasca:

Podcast 10# Een introductie over Ayahuasca met Wiggert Meerman.

Podcast 21# Alles over Ayahuasca in Nederland met Wiggert Meerman

Podcast #26 De eerste keer Ayahuasca met Michel Vos

Podcast #43 – Psychedelische middelen en persoonlijke ontwikkeling met Wiggert Meerman

 

[Over Janneke]

Janneke Krijgsman. Begon in de reclame en vervulde daarna diverse marketingfuncties. Rondde na een Hatha-yoga opleiding dit jaar ook haar Vinyasa Yoga Teacher Training af. Was altijd al bijzonder geïnteresseerd in bewustwording. Haar nieuwsgierige aard voedt op dit moment vooral haar spirituele ontdekkingsreis die haar steeds op nieuwe plekken brengt.